Agent Undercover 2 – Titkos ügynök 2 társasjáték

7.490 Ft

Légy laza, mint James Bond és vesd bele magad egy ismeretlen szituációba!

1 készleten

Cikkszám: 661075 Kategória:

Leírás

A Spyfall nevű társas a partijátékok seregét gyarapítja. Maga a játék egy egyszerű gondolat köré épül, az alap szituáció ugyanis az, hogy kémként megpróbálod kideríteni, hogy mi is folyik körülötted.

Nyomozás és okfejtés
A játékhoz kártyaszettek tartoznak, melyek közül a játék elején egyet véletlenszerűen kell kiválasztanotok. A kis paklik lapjait ki kell osztani a játékosok között. Az egyik játékos kapja a kém lapját, a többiek pedig egy helyszínt ábrázoló laphoz jutnak. Természetesen, mint a legtöbb partijátékban, a kártyákat itt is titkosan kell kezelni. Akiknél helyszín lap van, azoknak a kártyájára rá van írva egy szerep is, hogy az adott helyszínen az adott játékosnak milyen szerepet kell játszania.
A kis előkészület után a játékosok felváltva megkérdezik egymást, hogy ki, miért érkezett a helyszínre a szerepe szerint. A játékosoknak ügyesen kell válaszolniuk, mert ha a kém kitalálja, hogy melyik helyszínen tartózkodnak, akkor a kém győzelmi pontot kap. Előbb utóbb a kémet is megkérdezi majd valaki, hogy miért jött. Ilyenkor az eddigi válaszok alapján hazudnia kell valami okosat, ugyanis ha a játékosok rájönnek, hogy ki a kém, akkor a játékosok kapnak győzelmi pontot.

Összegzés, ajánlás
A játékot természetesen több fordulón át kell játszani, és a játék végén, aki a legtöbb pontot gyűjtötte be, az lesz a nyertes. Egy-egy forduló nagyon pörgős, vicces és nem árt végig odafigyelni. Érdemes megfigyelni, hogy ki kérdez a helyszínnel kapcsolatban valami abszolút értelmetlen dolgot, mivel ez azt jelentheti, hogy ő a kém. Ugyanakkor a kapott válasz gyakran még kevésbé hangzik logikusan, ami komikus helyzetekhez vezethet. Fontos megemlíteni, hogy a játékot kevés fővel játsszva könnyebb elkapni a kémet, míg sok játékos esetén a spion könnyen elvegyül az emberek között.

Összességében a Spyfall egy gyors, jó hangulató partijáték, így mindenképp ajánljuk azoknak, akik nagyobb társaságban tudnak játszani és kedvelik ezt a társasjáték kategóriát!

Mi van a dobozban?

  • 240 kártya
  • 30 tasak a kis helyszínpakliknak
  • Szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas

Játékbemutató

0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza a boltba