Metallum
társasjáték
kompetitív

Játékos: 2 fő
Korosztály: 10+
Játékidő: 60 - 90 perc

Összetettség: Közepesen összetett
Nyelvfüggőség: Nyelvfüggetlen
Kiadók: Galakta, Heidelberger Spieleverlag
Kiadás nyelve: angol
Játékszabály nyelve: angol
Játék stílusa: kártya menedzsment, moduláris pálya, szimultán akció
Tematika: gazdálkodás, sci-fi, űrfelfedezés
Kivitel: kártya

Állapot:

8390 Ft
előrendelhető
Kosárba rakom

Játékleírás

Amikor kiderült, hogy a fénysebességnél is gyorsabb utazás halálos minden életforma számára, az emberek a találmányaikat küldték a galaxis felfedezésére - kolosszális méretű űrhajókat. Az űrhajóik fúrtak, bányásztak, és nyersanyagokat szállítottak messzi bolygórendszerekből a Földre. Hamarosan csillagrendszerek százait látogatták meg ilyen módon: leástak egészen a csillagok magjáig, és kifosztották az ott rejlő erőforrásokat. Tevékenységük idővel egy új anyag, a Metallum felfedezéséhez vezetett. 

Ez az új anyag látszólag magában hordozza a csillagok közti utazás ígéretét, és óhatatlanul konfliktusokat szít. Bányászvállalatok egyike kapja meg a kizárólagos jogokat a Metallum bányászására, az, aki a leghatékonyabb bányászati infrastruktúrát tudja kiépíteni. A vállalatok legjobb pilótái űrhajójukba ülnek tehát, és útnak indulnak, a legjobb eredmény reményében.

A Metallum egy stratégiai játék két játékos számára, akik a vállalatok pilótáinak szerepébe bújnak, és hajóikat irányítják, hogy hatékonyabb bányászati hálózatot építsenek ki, mint ellenfelük. 

Tervezd meg jól lépéseidet, és nyerd meg te a játékot! 

A játék BGG oldala